måndag 11 oktober 2010

Tre och en halv timme senare

Hurra, hurra, hurra!!!

Nu är vi här igen - två veckor gamla!

Axel, förstår att du känner dig lite sömning efterom du idag blir dubbelt så gammal som förra veckan, men försök se lite glad ut.. :)

Idag är det måndagen den 11 oktober och hösten har kommit på allvar.
Gula trädkronor och småfåglar som flyger fram och tillbaka till matskålen påminner om att kyligare tider är på ingång. Strumporna kommer perfekt till pass - tack fam Spala! Men fina soliga dagar är det, och det är ju bra - för det behöver vi, mamma och pappa.

Natten som gick och natten innan den, och natten innan den, och natten innan den har varit ett enda långt maraton. Nappflaskan har gått som en stafettpinne mellan Axel och Vera och sömntimmarna har varit lätträknade.. Ska det verkligen vara så här!? De suddiga dagarna har blivit något bättre av den klart skinande solen.

Att få upp antalet sömntimmar är det tydligen det som ligger oss småbarnsföräldrar närmast om hjärtat - t.o.m. före våra barn många gånger. Därför har vi idag inhandlat olika fabrikat på magdroppar för att se om det hjälper. Apoteken vet tydligen att detta behov ligger högst på stegen och tar tveklöst bra betalt - hutlöst dyrt! Borde vara subventionerat av staten med tanke på effekten av god sömn - effektivare dagsverke och inte en massa olyckor på Ribban mellan oss sömngångare.

Idag trotsade vi iaf tröttheten och tog en ordentlig promenad. Tre och en halv timme senare, efter att ha rundat Limhamn med raska steg, kollat in lite dagis och skolor, handlat dyra droppar på Apoteket, stött på fröken Granath, kollat isoleringslister till dörren landade vi till sist hos farbror Johan där Caroline och Clara och mormor väntade på oss. Och Nelly förstås.

De senaste två veckorna har vi fått mängder med fantastiska buketter och idag kom en helt ny variant - från kompisarna på Skarhult! Som en perfekt 2-veckors present kom denna bukett med lindade kläder istället för rosor - så härligt amerikanskt! :) Tusen tack från Axel och Vera. Sweeeet!


I förrgår kom mammas guddotter Tilde förbi med sin mamma Malin. Dom stannade för en fika och för att "jag vill hålla bebisen". Är man så ansvarsfull som 2,5 åring? Tydligen. :) Tack för de fina presenterna - ett extra mercí till Birgitta och Åke.


Mormors lillasyster Peppe kom med sin humanistiska ådra från Danmark med var sin trumma till barnen - snart blir det buller och bång! Kul! (Killekillekill...)


Här en bild på "Restaurang Bröstvårtan" - här sitter vi ungefär 4h varje dag. Trots ensidig meny är det svårt att få bord.



Som avslutning kommer här, en i dessa moderna tider, så klassisk Malmööööbild med det berömda landmärket i bakgrunden.

Until next time!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar