måndag 29 november 2010

En dag med Axel i Lund

Vilken härlig morgon!

Vi vaknade upp till singlande snöflingor och en riktig vinterkänsla vilade utanför fönstret. Vintern hade kommit på allvar och vi gav oss iväg lite tidigare eftersom meteorologerna varnat för halka.

Vi packade bilen med övernattningsväska till mamma och endast en bildbarnstol till Axel. Vera fick vara hemma med farmor och bli bortskämd med kärlek hela dagen.

Resten av familjen begav sig nämligen till Blocket i Lund. Låter inte så roligt med "Blocket", men det vet ju alla vad det är i folkmun, så vi kör på med det. Lunds Sjukhus för er utomsocknes.

Vi hade nämligen fått tid till Axels ljumskbrocksoperation. En rutinoperation enligt läkarna.., men ändå ganska nervöst med tanke på att han skulle sövas.

Men, det var inte alls så dramatiskt som vi trodde! Vi kom in till sjukhuset vid kl. 10. Redan kl. 11.45 kom sjuksyster och sa att doktorn var redo för lille Axel.

Med lite vemodighet lämnade vi Axel till doktorns trygga händer och tog en promenad i det härliga vintervädret som dagens Lund hade att bjuda på. Med två bagels från Mando i bagaget och sen en sväng inom Domkykan för att titta på Jätten Finn, som man inte sett sen man var 14 år - tog vi oss tillbaka till sjukhuset.
Efter två timmar ringde doktorn och sa att "nu kan ni komma, han är vaken nu - allt har gått bra." JAAA - vi kommer! Vi sprang genom Lund som ett par studenter som höll på att missa sluttentan.

När vi kom in på uppvaktet spelades vääääldigt lugn och sövande musik - påminde om "Det stora Blå" för er som hört den - delfiner som pratade med varandra gav en väldig skön rofyldhet som vilade över avdelningen.

Och där låg han i sina fina "Region Skåne" kläder. Gult och vitt i en snygg urtvättad vintagekänsla och med ett litet badage om handen... :)

Och en armband hade han också - lille Axelius.
Vera har saknat sin brorsa - men passade på att låna Axels badhanduk under tiden. Syskonkärlek!

6 kommentarer:

  1. Åh vad skönt att operationen gick bra och är överstökad. Pussa lilla Axel lite extra ifrån oss. Nu kan ni njuta av snöigt december och julmys! Kram

    SvaraRadera
  2. Oh jag fick bita mig lite i läppen när jag läste detta. Lilla fina Axel som ligger där med sin lilla hand med bandage... Så liten och så söt. Skönt att allt gått så bra! Nu ser vi fram emot att träffa er så småningom. Kram

    SvaraRadera
  3. Så skönt att höra att allt gick bra, har tänkt på er hela dagen! Stor kram till er alla

    SvaraRadera
  4. Stor kram från oss i Danmark - så fint det gick!
    Storpussen och kramen moster Peppe

    SvaraRadera
  5. AXEL VIKING! Det här klarade han galant, precis som vi anade. Starke, fine, underbare Axel. Han ser ju ut att må riktigt bra där han ligger på uppvaket och lyssnar på delfinsång! Tusen pussar till vår lille prins!

    SvaraRadera
  6. Kramar till Axel och Vera. Snart mycket snart kommer vi och hälsar på. Längtar mycket som ni vet!!!
    Kramar Mie

    SvaraRadera